CINEMATOGRAFIE

ARRI prezintă noua cameră ALEXA 35

ARRI tocmai a dezvăluit cea mai recentă cameră de cinema: ALEXA 35. Această cameră este foarte specială pentru ARRI, deoarece este prima care prezintă un senzor complet nou: 4.6K ALEV 4. Acesta este un mare pas înainte, ca și predecesorul său, foarte apreciat ALEV 3, a fost folosit timp de 12 ani consecutiv.

Deci asta este. Noul standard de aur pentru lungmetrajele de calitate la Hollywood este aici. Aceasta este, desigur, o declarație îndrăzneață, dar din moment ce ARRI ALEXA este marca și modelul de preferat pentru mulți cineaști, noul ALEXA 35 cu noul său senzor ALEV 4 ar putea fi exact asta. Mai ales că ARRI pretinde o gamă dinamică masivă de 17 opriri!

O cameră nouă cu un senzor nou poate să nu pară prea mult; alți producători o fac tot timpul. Dar, din moment ce ARRI are reputația de a face lucrurile în detaliu, mai degrabă decât rapid, aceasta este într-adevăr o veste mare. Potrivit ARRI, compania nu lansează altceva decât „următoarea eră a cinematografiei digitale cu noua cameră ALEXA 35”.

ALEXA 35: Cea mai mică cameră ARRI făcută vreodată

Din exterior, noua cameră arată un pic ca o ALEXA Mini la prima vedere, dar, în realitate, ALEXA 35 a fost proiectată de la zero. Noul ALEXA 35 este construit pe moștenirea senzorului ALEXA original și pe procesarea sa de imagine.

ALEXA 35 este o adevărată cameră s35 și, apropo, conform ARRI, nu este planificat niciun succesor al ALEXA Mini LF pentru cel puțin 2-3 ani. Specificațiile de bază ale noului senzor ALEV 4 sunt următoarele: Open Gate 3:2 – 4608 x 3164 pixeli și 27,99 x 19,22 mm în dimensiune.

ALEXA 35 este cea mai mică cameră de producție ARRI cu funcții complete de până acum, împachetând caracteristicile și puterea de procesare ale unei ALEXA mai mari într-un corp de dimensiuni Mini care poate înregistra 4K nativ la până la 120 fps. Operarea rapidă și ușoară este asigurată prin numeroase îmbunătățiri de utilizare și o structură simplă de meniu care va fi intuitiv familiară echipajelor. Potrivit ARRI, ALEXA 35 este cea mai bună cameră A, B și cameră de acțiune de pe piață, toate reunite într-una singură.

Are filtre ND interne (Clear, ND 0.6, 1.2 și 1.8) și are, de asemenea, două porturi SDI complet independente, împreună cu ieșire de 12 V, conectori TC și alte porturi I/O, așa că nimic Mini aici.

Puteți alege dintre cinci monturi de lentile interschimbabile:

  • LPL (LBUS)
  • PL-to-LPL adapter
  • EF Mount (LBUS)
  • PL Mount (LBUS)
  • PL Mount (Hirose)

Camera are, de asemenea, două microfoane interne pentru înregistrarea audio scratch și o intrare pentru patru canale audio la nivel de linie.

În ceea ce privește modurile de înregistrare, nu veți rata nimic aici: modurile sferice și anamorfice există, desigur, MXF/ARRIRAW sau MXF/Apple ProRes pot fi folosite ca formate de înregistrare, iar senzorul acceptă toate lentilele s35 și LF. Open Gate poate fi decupat cu linii personalizate de cadru la 3,8K 6:5 pentru înregistrarea 4K cu lentile anamorfice 2x.

ALEXA 35 este cea mai mică cameră de producție ARRI cu funcții complete de până acum, împachetând caracteristicile și puterea de procesare ale unei ALEXA „mai mari” într-un corp de dimensiuni Mini. Potrivit ARRI, este de două ori mai eficient la răcire decât originalul ALEXA Mini. Utilizează un design vertical „horn” cu un singur ventilator mare și silențios.

Pret si disponibilitate

Acceptarea primei comenzi: miercuri, 1 iunie 2022.
Comenzile primite până pe 15 iunie 2022 inclusiv vor fi livrate pe o bază echitabilă.
Comenzile primite după 15 iunie vor fi livrate pe principiul primul venit, primul servit.

Prima expediere client: iulie 2022
Timpul de livrare depinde de preluarea comenzilor și de nivelul stocului.

Vă recomandăm următoarea procedură atunci când faceți o ofertă pentru un ALEXA 35:
– Alegeți unul dintre seturile ALEXA 35:
– ALEXA 35 Production Set (15mm Studio)
– ALEXA 35 Production Set (19mm Studio)
– ALEXA 35 Lightweight Set

– Adăugați unul dintre cele trei seturi de expansiune, în cazul în care clientul dorește opțiunea de a configura camera atât ca Production Set, cât și ca Lightweight Set

Puteți precomanda camera ARRI ALEXA 35 împreună cu toate accesoriile la CENTRON România.

Întrebări sau comentarii despre noua camera? Anunțați-ne pe e-mail sau în secțiunea de comentarii, mai jos.

Produse recomandate