BROADCAST, CINEMATOGRAFIE

Blackmagic lansează noua camera URSA Broadcast G2

Cu toții am auzit de „timp flexibil” de lucru și acum îi putem mulțumi Blackmagic Design pentru introducerea unei „camere flexibile” – URSA Broadcast G2. Anunțată peste noapte printr-o introducere neanunțată, această nouă cameră 6K pare a fi o soluție cu adevărat versatilă pentru utilizatorii care doresc să creeze producții cinematografice digitale în stil broadcast.

Camera Blackmagic Design URSA Broadcast G2

Platforma trei-în-unul URSA Broadcast G2 vă permite să-l utilizați ca unitate de difuzare, ca cameră în stil studio și ca soluție digitală în stil cinematografic. Caracteristicile în stil ENG includ comenzi fizice ale camerei care pot fi localizate prin atingere de către un operator și captură îmbunătățită în condiții de lumină scăzută. Lucrările în studio în direct sunt susținute de compatibilitatea cu o gamă largă de lentile de difuzare și de control opțional pentru focalizare și zoom în stil piedestal. Și cu un senzor 6K, gamă dinamică mare, montură interschimbabilă pentru lentile și înregistrare brută Blackmagic, URSA Broadcast G2 este pregătit pentru producții de „film digital”.

Obțineți calitatea filmului digital pentru difuzare

Senzorul mare 6K combinat cu știința culorilor Blackmagic generația 5 vă oferă aceeași tehnologie de imagine folosită în camerele digitale cu film. Aceasta înseamnă că radiodifuzorii pot utiliza acum calitatea cinematografică digitală în difuzare! Senzorul 6K are o rezoluție de 6144 x 3456, astfel încât este suficient de flexibil pentru difuzare și filmare digitală. Când utilizați lentile B4, obțineți o fereastră 4K a senzorului pentru utilizarea transmisiei Ultra HD. Apoi, dacă treceți la o montură de obiectiv PL sau EF, puteți utiliza rezoluția completă de 6K a senzorului pentru film digital! Cu 13 trepte de gamă dinamică, obțineți negru mai închis și alb mai strălucitor, deci este perfect pentru corectarea culorii. Folosirea filmului digital în difuzare este o revoluție în calitatea imaginii!

Performanță excepțională la lumină scăzută

Noua URSA Broadcast oferă performanțe incredibile la lumină scăzută, astfel încât să puteți fotografia folosind lumina ambientală sau chiar sub lumina lunii! În camerele avansate, ISO este o măsurătoare a sensibilității la lumină a senzorului de imagine. Blackmagic URSA Broadcast G2 oferă un câștig de la -12dB (100 ISO) până la +36dB (25.600 ISO), astfel încât este optimizat pentru a reduce granulația și zgomotul în imagini, menținând în același timp întreaga gamă dinamică a senzorului. ISO nativ primar este 400, ceea ce este ideal pentru utilizarea sub iluminarea studioului. Apoi, ISO de bază înalt secundar de 3200 este perfect atunci când fotografiați în medii slab iluminate. Câștigul poate fi setat printr-un comutator al camerei, meniul LCD sau de la distanță folosind protocolul de control al camerei la distanță SDI.

Compatibil cu obiectivele B4 Broadcast

URSA Broadcast G2 dispune de o montură pentru lentile de difuzare B4 care include optică special concepută pentru a se potrivi cu senzorul camerei. Montura pentru obiectiv B4 vă permite să utilizați obiective Ultra HD moderne sau obiective HD cu costuri reduse. Lentilele HD mai vechi prezintă adesea rezoluții mult peste HD, astfel încât obțineți o calitate excelentă la costuri reduse! Lentilele B4 sunt fantastice deoarece sunt par-focale, astfel încât imaginea rămâne focalizată pe măsură ce măriți și micșorați, astfel încât nu trebuie să urmăriți constant focalizarea în timp ce fotografiați. Asta vă permite să lucrați mult mai repede! De asemenea, beneficiați de control complet electronic al obiectivului pentru a regla focalizarea, irisul și zoomul folosind comenzile camerei sau de la distanță! În plus, dacă vrei să folosești lentile alternative, poți schimba montura pe PL, EF și altele!

Audio profesional
Conexiuni și microfoane încorporate

URSA Broadcast G2 are un microfon de înaltă calitate și un înregistrator audio profesional încorporat, astfel încât nu trebuie să purtați niciun echipament de sunet suplimentar! Aceasta înseamnă că puteți utiliza microfonul stereo încorporat sau puteți conecta microfoane externe. Conexiunile XLR au o alimentare fantomă de 48V, astfel încât să puteți conecta orice, de la pușcă până la clip wireless la microfoane. De asemenea, puteți selecta să conectați intrările audio de pe cameră, astfel încât să puteți conecta microfoane rever care adesea au doar o singură conexiune mono, dacă doriți să înregistrați microfonul pe ambele canale ale fișierului înregistrat. URSA Broadcast G2 are, de asemenea, butoane pentru reglarea nivelurilor și a contoarelor de pe ecran, astfel încât să puteți reduce nivelurile audio chiar și atunci când sunt montate pe umăr.

Obțineți controlul camerei de studio prin SDI

Toate comutatoarele Blackmagic Design ATEM pot controla camerele printr-un protocol încorporat în conexiunile video SDI ale URSA Broadcast G2. Configurarea este ușoară deoarece toate comutatoarele ATEM transmit comenzi de control de la ieșirea programului SDI a comutatorului către cameră prin intermediul intrării programului SDI. Comutatorul poate efectua corectarea culorilor, controlul numărului și al lentilelor, iar acestea sunt trimise către toate camerele. Tot ce trebuie să faceți este să selectați numărul corect al camerei și totul funcționează. Aceasta înseamnă că cineva poate gestiona culoarea și câștigul imaginii, astfel încât operatorul camerei să nu fie distras încercând să-și ajusteze camera și apoi să fie liber să se concentreze pe încadrarea fotografiilor.

Schimbați la monturi pentru obiective PL, EF și F!

URSA Broadcast G2 dispune de o montură de obiectiv interschimbabilă, astfel încât să puteți schimba cu ușurință montura de obiectiv B4 inclusă cu o montură EF, PL sau chiar F. URSA Broadcast G2 vine cu o montură B4 deja instalată, plus o montură EF de rezervă este inclusă. Asta înseamnă că, dacă începi, poți să schimbi montura și să folosești obiective fotografice ieftine. Lentilele fotografice sunt de o calitate incredibilă, deoarece sunt concepute pentru fotografie de înaltă rezoluție. De asemenea, puteți achiziționa monturi opționale PL și F separat. Dacă filmați pentru film digital, montura PL este cea mai bună, deoarece este cea mai comună montură de obiectiv pentru obiectivele cinematografice. Cu URSA Broadcast G2, obțineți o singură cameră care funcționează cu aproape toate obiectivele moderne!

Include DaVinci Resolve Studio

Obțineți editare profesională, corecție de culoare, postare audio și VFX!

URSA Broadcast G2 include o versiune completă a DaVinci Resolve Studio, care este același software folosit la Hollywood pentru crearea de lungmetraje de ultimă generație, emisiuni de televiziune episodice, reclame și multe altele. DaVinci Resolve prezintă noua pagină tăiată cu instrumente inteligente de editare și noi funcții inovatoare concepute pentru a vă ajuta să găsiți rapid materialul dorit, să le editați împreună și să le scoateți rapid. În plus față de noua pagină de tăiere, aveți și instrumentele de editare profesională legendară DaVinci, corecție avansată a culorilor, postare audio și instrumente de efecte vizuale, toate într-o singură aplicație software! Acum puteți folosi același software de vârf pe care îl folosesc editorii și coloriștii profesioniști!

Puteți comanda camera Blackmagic URSA Broadcast G2, împreună cu toate accesoriile la CENTRON România.

Întrebări sau comentarii despre noul URSA Broadcast G2? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii, mai jos.

Produse recomandate

Articole din aceeași categorie