BROADCAST, RADIO

Evertz, Studer lansează noi produse in domeniul IP

În ultimele luni, Evertz s-a concentrat pe integrarea legendarei tehnologii Studer în propriile fluxuri de lucru de producție live. Consolele digitale Studer Vista și mixarea și procesarea audio Infinity Core fac acum parte din soluțiile Evertz Software Defined Video Networking (SDVN), care conduc tranziția industriei la IP. Aceste evoluții fac o diferență enormă pentru clienți, deoarece aceștia pot accesa acum soluții complete pentru producția video și audio bazată pe IP.

La IBC Evertz a prezentat Vista 1 Carbon, o consolă compactă, totul într-unul, cu 22 de fader, care este cea mai recentă adăugare la gama de console bine stabilită Studer Vista. Conceput pentru evenimente live, transmisii, producții la distanță și Outside Broadcast (OB), consolele Vista sunt atât flexibile, cât și puternice, oferind un motor de procesare digitală a semnalului care oferă peste 1.000 de canale și autobuze și mai mult de 6.000 de I/O fizice. Prin utilizarea aceluiași software de aplicație în întreaga gamă, Studer oferă clienților o tranziție ușoară de la o consolă la alta, indiferent dacă lucrează la noul Vista 1 Carbon sau la 72 fader, flagship complet redundant Vista X.

„Renumita interfață de utilizator brevetată Vistonics de la Vista oferă controale simple și intuitive, permițând inginerilor audio să-și concentreze atenția asupra sunetului”, spune Paul Shorter, Product Manager pentru Studer-Evertz Audio Solutions. „Unde te uiți, acolo unde atingi, unde controlezi – asta este filosofia noastră.”

În plus față de Vista 1 Carbon, Evertz a încălțat și noul nucleu de server Studer Infinity-ST, care dispune de o nouă interfață audio pentru card CoreLink care oferă atât conectivitate nativă ST2110-30 bazată pe IP, cât și conectivitate A-link proprietară Studer. Cu peste 6000 de intrări și ieșiri, tehnologia CPU de ultimă oră a lui Infinity ST1100 se mândrește, de asemenea, cu 1100 de canale DSP și magistrale simultane pentru amestecare, în timp ce Infinity ST550 oferă o alternativă rentabilă pentru cei care nu au nevoie de cai putere de nivel înalt. Seria Infinity-ST menține opțiunea de redundanță 100% blocată de eșantion de la Studer, oferind producțiilor de astăzi cu miză mare și presiune ridicată protecția pe care o solicită.

Seria Micro este completând gama Evertz Studer  – un sistem de mixare audio digital de vârf într-un pachet compact, rentabil, care oferă utilizatorilor tot ce au nevoie într-o singură cutie.

Compusă din unitatea de bază, o interfață grafică cu utilizatorul și o suprafață opțională de control a faderului, seria Micro este ideală pentru transmisii radio și TV, studiouri de producție, ENG/DSNG și multe altele. Interfața sa de utilizator convenabilă, bazată pe HTML5, înseamnă că Studer Micro poate fi controlat pe deplin din browserul web pe aproape orice tabletă sau computer.

„Seria Micro combină calitatea renumită Studer cu funcții puternice, cum ar fi AoIP, procesarea efectelor Lexicon și mixarea automată VoiceMix”, adaugă Paul Shorter. „Lansarea acesteia adaugă și mai multă flexibilitate ofertei de produse Studer, care oferă deja capabilități complete de amestecare unei game largi de clienți.”

Într-un peisaj de difuzare care se bazează din ce în ce mai mult pe IP, au existat multe discuții despre audio și despre modul în care acesta poate fi transferat în această nouă lume. Achiziția Studer de către Evertz răspunde la multe dintre aceste întrebări, oferind soluții reale clienților și progrese tehnologice pentru întreaga industrie.