CINEMATOGRAFIE, OBIECTIVE

4 Obiective ZEISS pentru filmări în stil cinematografic

Lentilele ZEISS sunt de multă vreme renumite pentru capturarea imaginilor clare și precise pentru aplicații foto și cinematografice. Pe măsură ce unii producători continuă să estompeze granița dintre camerele foto statice și cele cinematografice digitale, ZEISS a introdus mai multe serii de lentile care sunt ideale pentru creatorii de conținut care trec de la imagini statice la video sau care lucrează în ambele medii. Lentilele din aceste serii Batis, Loxia, Otus și Milvus au toate focalizare lină, bokeh atractiv, aberații și distorsiuni cromatice scăzute sau deloc și un strat antireflex ZEISS T* pentru o reducere semnificativă a efectelor fantome și evazării. Citiți în continuare pentru a descoperi care serie se potrivește cel mai bine stilului dvs. de fotografiere, alegerii formatului și bugetului dvs.

ZEISS Otus 1.4/28, the wide-angle lens

O diferență cheie între lentilele în stil cinematograf și obiectivele de fotografiere este modul în care sunt focalizate. Pe scurt, lentilele cinematografice sunt focalizate manual și sunt înconjurate de un inel dințat care se interfață cu un angrenaj potrivit pe un sistem de focalizare de urmărire, fie manual, fie fără fir. Lentilele statice pot fi fie manuale, fie cu focalizare automată, dar, de obicei, nu dispun de mecanismul de focalizare în stil cinematografic. O configurație tipică în stil film ar avea ca un operator de cameră să manevreze camera în timp ce un asistent (primul A.C.) „trage” (ajustează) focalizarea pe un obiectiv de cinema cu focalizare manuală pe măsură ce acțiunea se desfășoară. La producțiile cu echipe mai mici, operatorul poate focaliza singur, mai ales atunci când fotografiază cu o cameră montată pe umăr și un controler de focalizare cu prindere, cum ar fi ARRI MRW-1 Master Grip de vârf sau Tilta Nucleus-M Handgrip.

Batis

Dezvoltată de ZEISS pentru a fi utilizată cu camere cu cadru complet, cu montură E Sony, linia Batis îmbină aspectul ZEISS Distagon cu precizie constantă cu caracteristici de ultimă oră, cum ar fi un ecran OLED pe cilindrul obiectivului care afișează distanța de focalizare și adâncimea câmpului. informație. Cu un design ușor, compact și diafragme maxime de la f/1,8 la f/2,8, obiectivele Batis rezistente la intemperii de 18, 25, 40, 85 și 135 mm sunt o alegere naturală pentru lucrul portabil, în stilul alergării și al armei, iar dvs. le puteți focaliza manual sau utiliza funcțiile AF ale camerei dvs., în funcție de fotografia dvs. Primele de 85 și 135 mm oferă chiar stabilizare a imaginii, permițându-vă să profitați de acea rezoluție full-frame, menținând în același timp adâncimea mică de câmp cu deschideri mai largi. Fanii camerei fără oglindă Sony a1 pot începe cu un kit de lentile Batis de 25 și 85 mm pentru Sony E sau pot merge direct la kitul de lentile Batis cu 4 lentile cu obiective de 18, 25, 85 și 135 mm; ambele seturi includ, de asemenea, filtre UV care corectează subtil lumina zilei, protejând în același timp elementul frontal al lentilei.

Sony a7 II cu Batis 18mm Prime

Loxia

Descendent din linia ZEISS Planar, dar optimizate pentru senzori digitali, lentilele Sony E-mount Loxia sunt dotate cu bokeh crem, inele de focalizare orientate cu alunecare și un corp metalic complet construit pentru a rezista. Aceste prime de la f/2 la f/2.8 se încadrează pe diviziunea lentilelor statice/cine cu focalizare manuală, semne de focalizare gravate și un inel de deschidere care poate fi „de-clic”. De-clic înseamnă că, în loc să rotiți prin opririle dure ale diafragmei preferate de trăgătorii de fotografii, puteți să vă opriți sau să deschideți diafragma în liniște și fără probleme în timpul unei filmări, de exemplu, dacă iese soarele sau se înnorăște în timp ce dvs. se rulează. Acest pachet Loxia cu 5 lentile cu lentile de 21, 25, 35, 50 și 85 mm vă oferă acoperire pentru orice, de la stabilirea fotografiilor până la prim-planuri, sau alegeți kitul Loxia cu 4 lentile cu filtre UV cu 21, 25, 35 și 50 mm Primes.

Pachet Loxia cu 5 lentile

Milvus

Utilizați pachetul rapid cu 4 obiective Milvus ZE Superspeed cu 4 lentile f/1.4 25, 35, 50 și 85 mm cu camera dvs. Canon R5 Mirrorless sau Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K, 6K Pro sau 4K pentru a vă crea propriul pachet de funcții indie cu o selectivitate remarcabilă. abilități de concentrare. Aceste dispozitive de focalizare manuală Canon EF au inele de focalizare cauciucate și o rotație largă a cilindrului pentru un control precis și o formă rezistentă la intemperii, care este un avantaj pentru producțiile cu ritm rapid, cu echipaj mic sau fără echipaj. Imaginile clare și cu contrast ridicat ale lentilelor Milvus se potrivesc perfect cu funcțiile de înaltă performanță ale camerei de cinema digitală, inclusiv HDR (gamă dinamică înaltă).

Milvus pe RED Camera

Otus

Seria Otus de vârf, cu focalizare manuală, are un design optic apocromatic care reduce semnificativ franjurile de culoare și aberațiile cromatice. Asociați o cameră de înaltă rezoluție, cadru întreg, cum ar fi Camera dvs. digitală RED KOMODO 6K, cu obiectivele Otus pentru imagini catifelate, bogat detaliate, sau utilizați-le cu o cameră S35 sau fără oglindă. Aceste lentile de calitate investițională sunt dotate cu inele de focalizare orientate cu alunecare, opritoare dure și un cilindric larg pentru trageri fine. În timp ce RED KOMODO este o cameră cu montură RF, vine cu un adaptor mecanic pentru montură EF compatibil cu aceste obiective cu focalizare manuală. Ca și în cazul celorlalte serii ZEISS, puteți selecta un kit de obiective precum acest pachet Otus ZE cu 3 lentile pentru Canon EF cu distanțe focale f/1.4 28, 55 și 85 mm sau puteți construi o colecție obiectiv după obiectiv, inclusiv f/1.4 100 mm. prim.

Pachet Otus ZE cu 3 lentile pentru Canon EF

Puteți precomanda toate obiectivele ZEISS la CENTRON România.

Ce serie de lentile ZEISS ai prefera dacă ai avea de ales? Spuneți-ne în secțiunea Comentarii de mai jos și spuneți-ne ce serie de camere și obiective în stil cinematograf ați folosit pentru conținutul dvs.

Produse recomandate

Articole din aceeași categorie