CINEMATOGRAFIE

Sony a anunțat SONY FUTURE FILMMAKER AWARDS

Sony Future Filmmaker Awards este un nou program anual major de premii pentru scurtmetraje dedicat susținerii și promovării realizatorilor și creatorilor independenți de pe tot globul. Toți participanții pe lista scurtă vor fi transportați cu avionul la Los Angeles pentru un atelier de două zile la Sony Pictures. Premiile în bani sunt de până la 5000 USD, plus echipamente Sony Cinema vor fi acordate. Citiți mai departe despre această oportunitate minunată (și gratuită) pentru cineaști.

Sony Future Filmmaker Awards este un nou program anual major de premii pentru scurtmetraje dedicat susținerii și promovării realizatorilor și creatorilor independenți de pe tot globul. Chiar dacă programul de premiere se numește Future Filmmaker, există trei competiții, fiecare cu mai multe categorii. Există o competiție pentru cineaști actuali, una pentru cineaști studenți și una numită Future Format. Există premii în bani și pentru echipamente pentru câștigătorii din fiecare categorie, iar toți participanții pe lista scurtă vor fi transportați cu avionul la Los Angeles pentru un atelier de două zile despre realizarea de filme. Premiile în bani sunt de până la 5000 USD, plus echipamentele Sony Cinema (inclusiv Sony FX9) vor fi acordate. Atelierul de două zile va fi susținut de directori Sony și regizori de seamă. Atelierul va acoperi diverse subiecte, inclusiv pitching, juridic, lucrul cu agenții de talent, tehnologii de ultimă oră, animație și CGI.

Cineaștii câștigători și selectați vor fi transportați cu avionul la Los Angeles, casa Hollywood-ului, pentru un eveniment de trei zile și pentru a vizita studioul Sony Pictures din Culver City, California, unde vor obține o perspectivă de neegalat în lumea cinematografiei și vor avea acces exclusiv la experții din industrie prin discuții, workshop-uri și proiecții.

Având loc în studioul istoric Sony Pictures din Culver City, California, programul inspirator oferă oportunități neprețuite de a sprijini progresul în carieră. Cei 30 de regizori de succes vor obține o perspectivă de neegalat asupra tuturor aspectelor procesului de realizare a filmului. De la prezentare la legal la lucrul cu agenții de talente și utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, atelierele remarcabile oferă acces exclusiv la funcționarea interioară a industriei. Câștigătorii sunt anunțați în timpul unei ceremonii de premiere la Cary Grant Theatre.

Premiile Sony Future Filmmaker Awards includ 3 categorii

Filmmaker

Competiția Filmmaker ridică voci originale care aduc o perspectivă proaspătă povestirii. Trei categorii: ficțiune, non-ficțiune și mediu. Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 5 și 20 de minute și pot fi filmate de pe orice dispozitiv. Lista scurtă de până la 15 realizatori (maximum cinci per categorie). Câștigătorii și lista scurtă primesc toți o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul de atelier de două zile. Cei trei câștigători de categorii primesc suplimentar 5.000 USD (USD) și o cameră FX9 Cinema Line (plus obiectiv).

Student Filmmaker

Competiția Student Filmmaker recompensează talentul care în curând va modela industria. Două categorii: ficțiune și non-ficțiune. Participanții trebuie să studieze un curs de film la o instituție înregistrată la nivel de diplomă sau diplomă din întreaga lume. Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 5 și 20 de minute și pot fi filmate de pe orice dispozitiv. Este selectată o listă scurtă de până la 10 (maximum cinci pe categorie) pentru a asigura reprezentarea diferitelor continente și o gamă diversă de talente globale. Câștigătorii și lista scurtă primesc toți o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul de atelier de două zile. Câștigătorii celor două categorii și instituțiile lor primesc în plus o gamă de echipamente de imagistică digitală Sony.

Future Format

Competiția Future Format provoacă realizatorii de film să răspundă la un nou brief tehnic în fiecare an. Pentru 2023, trimiterile trebuie să fie filmate exclusiv pe un smartphone. Înregistrările trebuie să aibă o durată cuprinsă între 2 și 5 minute și pot fi filmate de pe orice smartphone. Este selectată o listă scurtă de până la cinci. Câștigătorul și lista scurtă primesc o excursie la Los Angeles pentru a participa la ceremonia de premiere și la programul de atelier de două zile. Câștigătorul categoriei primește în plus 2.500 USD (USD) și o gamă de echipamente de imagistică digitală Sony.

Premii câștigătorilor

Treizeci de regizori selecționați vor fi selectați și transportați cu avionul la Los Angeles pentru ceremonia de decernare a premiilor, care va avea loc pe 22 februarie 2023, la Cary Grant Theatre din studioul istoric Sony Pictures din Culver City, California. Câștigătorii din șase categorii – inclusiv Mediul și Formatul viitor – vor fi anunțați în cursul serii și vor fi recompensați cu premii în bani și o gamă largă de echipamente de imagistică digitală Sony. Câștigătorii vor fi selectați de un grup de personalități de prim rang prezidat de regizorul premiat de teatru, televiziune și film Justin Chadwick.

Termenul limită pentru toate înscrierile este 13 decembrie 2022, la ora 07:00 (CT). Programul de atelier de două zile va avea loc la studioul Sony Pictures din Culver City, California, pe 23 și 24 februarie 2023. Juriul pentru ediția inaugurală va fi anunțat în septembrie 2022.

Pentru mai multe informații și pentru a participa la SONY FUTURE FILMMAKER AWARDS, vizitați: www.sonyfuturefilmmakerawards.com

Produse recomandate