BROADCAST, CINEMATOGRAFIE

Sony anunță camera FX9 cu senzor full-frame 6K

La IBC 2019 de la Amsterdam, Sony a prezentat PXW-FX9, prima sa cameră XDCAM, cu un senzor avansat full-frame 6K și un sistem de focalizare rapidă hibridă (AF). Noua cameră oferă creatorilor de conținut o mai mare libertate creativă și flexibilitate pentru a captura imagini uimitoare care rezonează cu adevărat cu publicul.

Filmat cu SONY FX9

Prevăzută în jurul unui nou senzor Exmor R 6K full-frame, noua cameră de cinema digitală PXW-FX9 XDCAM cu montură E de la Sony se preface a fi un succesor demn al PXW-FS7 și PXW-FS7M2, camerele Sony Super 35 4K răsunător de populare. Cu peste 15 trepte de gamă dinamică și capacitatea de a supraeșantiona 6K pentru un finisaj bogat 4K, PXW-FX9 produce imagini frumoase pentru proiecte fictive și documentare, precum și pentru capturarea evenimentelor. Duble native ISO 800/4000, o funcție ND variabilă ușor de utilizat și Fast Hybrid Auto Focus vă permit să „capturați imposibilul”, indiferent de provocările pe care le prezentați nivelul de lumină. Această ultimă versiune Sony este disponibilă numai ca corp de cameră PXW-FX9 sau în kit-ul PXW-FX9K cu zoom FE PZ 28-135 mm servo-alimentat. Noua unitate de extensie XDCA-FX9 de la Sony oferă flexibilitatea de a adăuga streaming dual-link și transfer de fișiere prin serviciul aerian XDCAM de la Sony pentru un flux de lucru rapid de producție de știri. Acest modul oferă, de asemenea, porturi suplimentare pentru a alimenta accesoriile pentru camera profesională și, într-o actualizare viitoare, ieșire brută pe 16 biți și compatibilitate cu receptorul microfon Sony.

PXW-FX9 XDCAM
Senzor Exmor R cu peste 15 trepte de interval dinamic

Potrivit unei camere produse de Sony, cel mai mare producător de senzori de imagine din lume, senzorul Exmor R din centrul PXW-FX9 oferă mai mult de 15 trepte de gamă dinamică, permițând utilizatorilor să-și încadreze pe platou în timp ce își fac mai puține griji cu privire la expunere și evidențiază oferind o pânză vastă pe care coloriștii pot nota în post-producție. Cele peste 15 trepte de gamă dinamică produc culori și detalii care nu se observă ușor pe platou, dar sunt disponibile pentru a crea exact aspectul pe care îl doriți în postare. Acest senzor full-frame nu numai că produce o adâncime de câmp mai mică, ci are o suprafață de peste două ori mai mare decât un senzor 4K Super 35. Designul retroiluminat al Exmor R crește cantitatea de lumină care lovește pixelii în timp ce folosește mai puțină energie și a fost optimizat pentru a reduce zgomotul.

Sistem de cameră full-frame PXW-FX9 6K (numai corp)

Rate de captură și media

Alegeți între înregistrarea internă 4:2:2 pe 10 biți sau capturarea brută de până la 16 biți pe un dispozitiv extern prin XDCA-FX9 și un recorder compatibil. PXW-FX9 înregistrează în prezent până la UHD 4K 30 în Full Frame, până la UHD 4K60 în Super 35 și până la 1080p60 în modul Full Frame și Super 35 2K. Rata maximă va crește până la DCI 4K 60 cu o actualizare viitoare. Frecvențele de cadre sub-crankate și de mare viteză includ de la 1 la 120 fps, cu până la 180 fps în HD, de asemenea, într-o versiune viitoare. Într-un impuls pentru utilizatorii actuali de FS7, PXW-FX9 va oferi inițial aceleași codecuri XAVC-I și XAVC-L ca și PXW-FS7, cu mai multe de urmat. Ratele de date pentru XAVC-Intra pe 10 biți 4:2:2 în UHD 4K sunt de 600 Mb/s la 59,94p, 500 Mb/s la 50p, 300 Mb/s la 29,97p, 250 Mb/s la 25p și 240 Mb/s la 23.98p. PXW-FX9 folosește, de asemenea, aceleași carduri de memorie XQD securizate ca și PXW-FS7 – nu este nevoie să cumpărați o întreagă flotă de carduri noi.

Videoclipul proxy poate fi înregistrat pe un card SD, permițând echipei dvs. să creeze o bobină de evidențiere a intrării unui eveniment, continuând să surprindă restul ocaziei, perfect pentru videoclipuri sportive sau de nuntă. Sloturile duble pentru carduri permit înregistrarea HD simultană pe două carduri sau capturarea 4K pe un card și capturarea MPEG HD pe cealaltă. Opțiuni suplimentare de capturare includ înregistrarea proxy XAVC la 9 Mb/s care poate fi trimisă cu ușurință în rețeaua dvs. și o funcție de înregistrare cache de 28 de secunde pentru a ajuta la capturarea momentelor imprevizibile, dar cruciale.

ISO-uri cu bază duală

Integrând tehnologia obținută atât de la camerele Sony 6K VENICE, cât și din seria Alpha a7, PXW-FX9 a fost, de asemenea, proiectat cu feedback de la clienții Sony de mult timp pentru a produce o experiență adaptativă și ergonomică. Principalul dintre acestea este ISO-urile de bază dublă (derivate din evaluările de sensibilitate ale filmului, cu numere mai mari care indică o sensibilitate mai mare la lumină). Pentru exteriorul cu lumină naturală sau interioarele puternic luminate, alegeți baza ISO 800 a lui PXW-FX9 sau comutați la ISO 4000 pentru a menține o calitate excelentă a imaginii, chiar și în zori/amurg sau când utilizați lentile cu deschidere lentă.

ND variabil full-frame

Într-o premieră în industrie, Sony a dezvoltat un filtru ND variabil electronic compatibil cu captura full-frame. Acest ND hibrid funcționează ca cel al lui FS7, dar este activat de un buton, nu de un cadran, ceea ce face mai ușor de utilizat în timp ce țineți camera pe umăr. Alegeți între modul automat sau manual, cu posibilitatea de a forma trepte între ¼ și 1/128 în timp ce fotografiați. Această filtrare cu densitate neutră vă permite să vă mențineți setarea diafragmei și profunzimea câmpului chiar și atunci când condițiile de iluminare se schimbă rapid.

Focalizare automată hibridă rapidă

Dezvoltat de inginerii Sony Alpha, Fast Hybrid AF combină urmărirea rapidă și precisă a subiectului a AF cu detecție de fază cu acuratețea focalizării prin contrast, permițând focalizarea automată precisă chiar și în cazul subiecților care se mișcă rapid. Detectarea fazei acoperă acum 96% pe verticală și 94% pe orizontală a senzorului cu 561 de puncte. Șapte niveluri de viteze AF vă permit să ajustați răspunsul la focalizare pentru a se potrivi aspectului mai lent dorit pentru drame sau răspunsului rapid cerut de acoperirea sportului.

Stabilizarea imaginii cu corecție

Cu PXW-FX9, informațiile de stabilizare a imaginii din giroscopul încorporat sunt stocate în metadatele înregistrării, așa că acum puteți alege să activați/dezactivați stabilizarea sau să reglați nivelul de stabilizare pentru fiecare fotografie când utilizați obiective cu montură E, Catalyst de la Sony. Răsfoiți (v. 2019.2) instrument de organizare a clipurilor și cele mai populare sisteme NLE. Proiectată pentru a uniformiza fotografiile de mână la aspectul unui cardan stabilizat, această caracteristică oferă un control impresionant al stabilizării.

Design ergonomic

Feedback-ul utilizatorilor Sony a condus la dezvoltarea mai multor funcții fizice noi pe PXW-FX9. Un nou panou cu rezoluție mai mare de 1280 x 720 oferă o vizualizare îmbunătățită, în timp ce un nou combo de suport EVF dintr-o singură piesă/abajur pentru monitor oferă o configurare mai ușoară în comparație cu cele două piese separate utilizate cu PXW-FS7.

Operatorii vor aprecia, de asemenea, pieptănarea mânerului mai mic de la FS5 cu brațul pe toată lungimea de la FS7 pentru o operare confortabilă și sigură. PXW-FX9 moștenește, de asemenea, accesul direct la meniul lui FS5 de la mâner – o comoditate uriașă pentru operatorii individuali. O setare rapidă pe corpul camerei vă permite acum să reglați cu ușurință balansul de alb, câștigul sau ISO; nu este nevoie să intri în meniu.

Cine-Style FE C 16-35mm T3.1 G Zoom

Pentru a completa PXW-FX9 și celelalte camere în stil cinema de la Sony, Sony a introdus și obiectivul cu zoom E-mount FE C 16-35 mm T3.1 G, primul din noua sa serie de obiective cinematografice. Conceput pentru utilizatorii pro cine, acest zoom compact și ușor este, de asemenea, potrivit pentru proiecte de documentare și evenimente. Diafragma sa mare T3.1 și deschiderea circulară cu 11 lame produc efecte bokeh netede, mai ales atunci când sunt utilizate cu camerele de format mare PXW-FX9 sau VENICE.

Obiectiv FE C 16-35 mm T/3.1 G E-Mount

Combină controlul manual complet pentru utilizarea cu sistemele de focalizare urmărită, cu caracteristici electronice E-mount, cum ar fi Enhanced Hybrid AF (focalizare automată) și un control servo detașabil al zoom-ului. În interiorul lentilei, două elemente XA (asferice extrem) și trei elemente asferice minimizează distorsiunea, în timp ce două elemente ED (dispersie extremă scăzută) mențin acuratețea culorii. Elementul frontal are acoperiri avansate nano AR (anti-reflex) pentru a minimiza erupțiile și fantoma. Angrenajele standard de 0,8 mod din industrie, 120° de rotație a focalizării și o lentilă frontală de 114 mm permit ca FE C 16-35 mm să se potrivească sistemelor standard de focalizare în stil cinematografic și casetelor mate.

Montura pentru obiectiv Sony E

PXW-FX9 încorporează o montură de obiectiv E capabilă să suporte cele 53 de lentile native Sony E-mount disponibile, dintre care 32 acoperă captura full-frame. Poate fi folosit și cu adaptoare pentru Canon EF și selectați alte tipuri de obiective. Obiectivul cu zoom Sony FE PZ 28-135 mm f/4 G OSS full-frame este un obiectiv compact, în stil cinematografic, cu focalizare independentă, iris și inele de zoom și o unitate servo netedă.

Obiectiv Sony FE PZ 28-135 mm f/4 G OSS

Sunteți un utilizator experimentat PXW-FS7? Spuneți-ne mai jos ce părere aveți despre noul Sony PXW-FX9 și 16-35mm T3.1 și explorați toate camerele digitale în stil cinema Sony de pe site-ul nostru web.

Puteți precomanda modelul Camera SONY FX9,  împreună cu toate accesoriile  la CENTRON România.

Produse recomandate

Articole din aceeași categorie