CINEMATOGRAFIE

Sony lansează FX3, Cameră cinematografică compactă

Subliniind compactitatea, camera cinematografică FX3 de la Sony este cea mai recentă interpretare în ceea ce privește estomparea liniilor dintre liniile de camere Sony Cinema și Alpha, îmbinând capacitățile video de top ale camerelor FX cu un factor de formă portabil, optimizat pentru portabil, precum a7S III. Fiind o cameră care se încadrează pe liniile de capacitate și versatilitate, FX3 preia unele dintre cele mai râvnite caracteristici de la ambele pentru a face camera ideală pentru împușcătorii solo, pentru nevoi de călătorie, pentru utilizare ca cameră B pentru fotografii de ultimă generație sau pur și simplu ca cameră principală pentru regizorii care prețuiesc ideea unei camere de cinema cu cadru complet elegant și bine specificat.

Sony FX3 Full-Frame Cinema Camera

*Microfonul Sony ECM-XM1 nu este inclus.

Ce este un FX3?

Acoperind tehnologia imagistică, FX3 are un set familiar de caracteristici, care este sincer bine, deoarece completează două linii care tocmai au fost marcate de homeruns în ceea ce privește activele de imagine.

La fel ca a7S III, FX3 dispune de senzorul Sony CMOS Exmor R BSI full-frame de 12,1 MP și procesor BIONZ XR. Această combinație de senzor-procesor vă oferă acel „aspect cadru întreg” dezirabil, împreună cu peste 15 trepte de interval dinamic, viteze de scriere impresionante pentru a ajuta la limitarea obturatorului rulant, sensibilitate ISO 80-102400 care se poate extinde la ISO 409600 și limitele de proiectare BSI zgomot și promovează claritatea pentru fotografierea în condiții de lumină scăzută.

Înregistrare UHD 4K până la 120p utilizând zona de înregistrare full-frame, precum și fotografiere Full HD la 240p într-o zonă Super 35mm.

Înregistrare internă pe 10 biți 4:2:2 pe carduri de memorie CFexpress Type A sau SD. Înregistrarea externă, prin portul HDMI de dimensiune completă, este posibilă ieșirea brută pe 16 biți împreună cu înregistrarea pe 10 biți 4:2:2.

Codecul XAVC HS utilizează codificarea H.265 pentru a păstra detaliile la rate de biți mai mici, în timp ce codecul XAVC S-I ALL-I H.264 acceptă înregistrarea de până la 600 Mb/s.

Suport S-Cinetone pentru culori distincte asemănătoare filmului și potrivire cu sursele VENICE, FX9 și FX6 sau chiar cu camerele a7S III sau Alpha 1. De asemenea, suport pentru gama S-Log3/2 și HLG pe 10 biți pentru producții HDR simple.

Funcția de urmărire sofisticată menține focalizarea stabilă, pentru a vă concentra pe compoziție. FA pe ochi în timp real focalizează exact pe față și ochi, iar Urmărire în timp real este susținută de algoritmi de recunoaștere a subiectului, unici de la Sony.

Pentru înregistrare 4K/60p neîntreruptă, FX3 are un sistem inovator de disipare a căldurii. Plasarea radiatorului, structura de ventilare și ventilatorul silențios asigură o răcire optimizată chiar și la înregistrările lungi.

Corpul etanșat la intemperii are un șasiu din aliaj de magneziu, componente din oțel inoxidabil și un sistem anti-praf pentru a consolida și mai mult lucrul în aer liber.

• Port USB Type-C pentru încărcarea bateriei în cameră sau livrarea energiei printr-un acumulator extern.

• Aceeași baterie NP-FZ100 ca și a7S III; cu toate acestea, oferă performanțe mai eficiente pentru o durată de viață a bateriei de 1,6 ori mai mare.

Specificațiile de bază sunt grozave și ceea ce v-ați aștepta de la o cameră din această clasă. FX3 se bazează în mare măsură pe capabilitățile bine-a7S III, dar cu puțin mai mult accent doar pe videoclipuri, mai degrabă decât pe utilizatorii de fotografii.

Deci, ce este unic la ea?

Design-ul. FX3 se distinge prin felul în care arată, cum se simte și cum funcționează. Deși împrumută puțin de la FX6 în ceea ce privește imaginile, se înclină mai mult în colțul său orientat spre video în ceea ce privește funcționarea și manipularea.

Este compact! Măsurând aproximativ 5 x 3 x 3″, are aproximativ aceeași dimensiune ca și seria a7 de camere, dar elimină cocoașa vizorului pentru o formă dreptunghiulară mai simplă și mai minimală. Există încă o mâneră mare pentru mâna dreaptă pentru fotografierea cu mâna și ecranul tactil. LCD de 3,0 inchi se învârte în lateral și se înclină pentru a lucra din unghiuri înalte și joase.

Deci, pentru cine este?

În esență, FX3 pare să fie o căsătorie între seria Alpha de camere fără oglindă, orientată spre fotografie/hibrid, și seria de camere video Cinema Line de ultimă generație. A existat un impuls major, în cadrul seriei Alpha și al camerelor foto în general, pentru ca camerele să abordeze schimbarea multimedia în realizarea imaginilor. Mai mulți fotografi apelează la video, mai mulți videografi caută capabilități foto. Liniile sunt estompate, iar FX3 se află în mijloc, dar se înclină puternic spre capătul de filmare al spectrului. În mod surprinzător, acest lucru face din FX3 un candidat puternic pentru fotografi sau producătorii de imagini bazate în principal pentru a face saltul la videoclipuri de ultimă generație, mai ales dacă sunt deja un shooter Sony Alpha și au un obiectiv stabil cu montură E.

Pentru cei care lucrează deja în lumea video, FX3 este o piesă mai dificilă pentru a se potrivi în puzzle. Cele mai mari și mai distinctive atuuri ale sale sunt factorul de formă, includerea stabilizării imaginii și designul său fizic, care este menit să elimine nevoia unei cușcă pentru a adăuga orice accesorii pe care probabil să le utilizați, de la monitoare la microfoane. Cu toate acestea, în ciuda faptului că FX3 nu are unele caracteristici ale lui FX6, dacă vă gândiți deja la un a7S III strict pentru nevoile dvs. de filmare, FX3 reprezintă o opțiune atrăgătoare din punct de vedere al fluxului de lucru. Care sunt primele tale preluări ale FX3? Cum vedeți că se potrivește în fluxul dvs. de lucru? Anunțați-ne, în secțiunea Comentarii, mai jos.