BROADCAST, CINEMATOGRAFIE

Sony lansează camera full-frame FX6 Cinema Line

Sony a anunțat oficial noua cameră FX6 (model ILME-FX6V), cea mai recentă adiție a gamei Sony Cinema Line, o serie de produse pentru cei care fac filme, scurt metraje și alte producții video.

Camera SONY FX6 din gama Cinema (ILME-FX6V)

Camera FX6 din gama Cinema oferă creatorilor performanțe revoluționare într-un corp compact, grație senzorului de imagine Full Frame și sensibilității uluitoare. Bucurați-vă de funcții de filmare de vârf, cu performanțe remarcabile, o bibliotecă de aspecte cinematografice, precum și interfețe profesionale și un filtru ND variabil electronic. Notă: Utilizarea acestui echipament într-un mediu rezidențial poate provoca interferențe radio.

Cadru întreg de înaltă sensibilitate Imagini 4K

Realizează-ți visele cinematografice cu canalul de imagini 4K full-frame de înaltă sensibilitate găsit în FX6. Datorită unui senzor CMOS retroiluminat Exmor R de 10,2 MP și procesorului de imagine BIONZ XR, FX6 poate crea videoclipuri curate la sensibilități de până la 409.600 ISO în DCI 4K 60p sau chiar UHD 4K 120p.

Camera în sine oferă un ISO de bază de 800, captând peste 15 trepte de interval dinamic atunci când utilizați S-Log3 în modul Cine EI. O setare de înaltă sensibilitate de ISO 12.800 oferă performanțe îmbunătățite în condiții de lumină scăzută.

Sistem AF hibrid rapid cu urmărire în timp real

Sistemul Fast Hybrid AF al FX6 are 627 de puncte AF cu detecție de fază, acoperind 89% din suprafața imaginii. Acest lucru vă va asigura că, indiferent unde se mișcă subiectul, îl veți putea menține focalizat.

Datorită detectării feței și AF pentru ochi în timp real, FX6 se va concentra exact pe cine și unde doriți. Adăugați 7 pași de control pentru viteza de tranziție AF și 5 pași pentru sensibilitatea la schimbarea subiectului AF și puteți fi sigur de rezultatul fiecărei imagini.

Design compact

FX6 arată ca un mini FX9 și păstrează funcții critice, cum ar fi filtrul ND variabil electronic de la Sony pentru ajustări fără probleme ale expunerii de la 1/4 la 1/128, fără a fi nevoie să modificați celelalte setări. Un senzor full-frame într-un pachet mai mic decât FS5, FX6 poate deveni cu ușurință o platformă mobilă de fotografiere.

De asemenea, corpul modular are o prindere inteligentă detașabilă și un mâner inteligent pentru o reconfigurare ușoară. Ecranul tactil de 3,5” (1280 x 720) poate fi chiar repoziționat folosind o gamă largă de puncte de montare pentru o vizualizare ideală și o operare mai rapidă prin intermediul meniului de control rapid.

Caracteristici profesionale

FX6 oferă un port 12G-SDI care acceptă ieșire brută pe 16 biți către un recorder compatibil. Alături de acesta este un conector BNC pentru intrare/ieșire timecode și un port HDMI. De asemenea, mânerul de sus
are două intrări XLR și există un Multi Interface Shoe pentru până la patru canale audio.

Un alt avantaj al FX6 este că poate scrie informații despre rotație și giroscop pentru o orientare adecvată și stabilizarea imaginii în software-ul Sony Catalyst. În plus, vă permite să adăugați metadate de semnalizare pentru filtre de clipuri mai rapide. Și, FX6 va funcționa cu aplicația Content Browser Mobile (CBM) pentru focalizare de la distanță, controlul irisului și zoom-ului de la o telecomandă sau un smartphone compatibil.

Sony E și conceptul „One Mount”.

Posesorii de FX6 pot fi siguri că orice obiectiv existent cu montură E, de la zoom-uri optimizate pentru video până la cele mai bune prime fără oglindă, se vor monta nativ pe cameră. De la lansare, există peste 50 de lentile native cu montură E disponibile pentru utilizare imediată, cu multe altele pe drum.

Odată cu introducerea Cinema Line alături de multe lansări mirrorless, FX6 se află într-o poziție unică deoarece îmbină tehnologia atât de la a7S III, cât și de la FX9.

Noua cameră full-frame FX6 din gama Cinema Line este disponibilă pentru comandă la CENTRON ROMANIA, dealer autorizat Sony.

Întrebări sau comentarii despre noua camera SONY FX6? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii, mai jos. Pentru mai multe informații despre camera FX6 va rugam sa ne contactați.